ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

Η χορωδία

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από τον Παντελή Τερεζάκη. Αριθμεί 50 μέλη - μαθητές του Σχολείου. Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου στις οποίες παίρνει μέρος, έχει δώσει συναυλίες στο Ασβεστοχώρι, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Έχει συμπράξει σε συναυλίες με την Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πήρε μέρος στα Χορωδιακά Φεστιβάλ του Ο.Τ.Ε. (1997 - Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.), των Δημοτικών Ωδείων (1997 Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., 1998 - Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, 2000 - Θέατρο Άνετον), τις χορωδιακές συναντήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας (1996 -1997 - 1998), στις εκδηλώσεις για τα "50 χρόνια οπερέτας στη Θεσσαλονίκη" (Θέατρο Αυλαία - Μάρτιος 1996, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο - Νοέμβριος 1996). Πήρε μέρος στην παράσταση "Μουσική χωρίς σύνορα" με τη Μαριάνα Τόλη και το Ζάχο Τερζάκη στο Φεστιβάλ της Σάνης το καλοκαίρι του 1999. Ακόμη πήρε μέρος και σε αρκετές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σχολείων και πολιτιστικών φορέων της πόλης. Είναι διοργανώτρια Χορωδία της Χορωδιακής Συνάντησης Δημοτικών Σχολείων που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στο Ασβεστοχώρι με συμμετοχή Χορωδιών από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 1997 εξέδωσε έναν δίσκο ακτίνας (cd) με τίτλο "πέμπτη ώρα : Ωδική"το εξώφυλλο του 1ου cd με τραγούδια από το ρεπερτόριο της Χορωδίας κυρίως Ελλήνων συνθετών.

Το Δεκέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε έναν δεύτερο, με τίτλο "περιμένοντας τ' άστρο"το εξώφυλλο του 2ου cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ανέκδοτα στο μεγαλύτερο μέρος τους. Τα cd πωλούνται μόνο στο σχολείο και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.

 

Αρχική σελίδαΕπόμενη σελίδα